Introduktion
Region Midtjylland Miljø har løbende indgået rammeaftaler med forskellige analyselaboratorier om udførelse af analyser på jord vand og luft.
Det er planen at alt information ang. brug af regionens rammeaftaler på analyseområdet vil kunne findes på den Tværregionale LaboratoriePortal
I en overgangsperiode vi der kunne findes informationer både på nærværende sider og på den Tværregionale LaboratoriePortal
Der er aktuelt følgende aftaler:
- Aftale om udførelse af alminedelige analyser på jord, vand og luft med ALS i perioden fra 1. januar 2024 til 31. december 2027. Link til specifik aftale: ALS Analyserammeaftale 2024-2027
- Aftale om stor pesticid-analysepakker på vand og jord med Al-North(Agrolab) for vandpakker og Eurofins for jordpakker i perioden fra 1. januar 2021 til 31. januar 2025.
Tidligere aftaler
- Aftale om udførelse af alminedelige analyser på jord, vand og luft med ALS og Eurofins i perioden fra 1. januar 2020 til 31. december 2023.
Analysepakker, priser, tildelingsværktøj og prisberegning
Gældende prisliste fremsendes regionens samarbejdspartnere direkte, eller kan rekvireres hos regionens sagsbehandler. Priserne må ikke offentliggøres hvorfor de ikke kan fremgå her.
Emballageoversigt og bestilling af emballage
Laboratorierne er telefonisk tilgængeligt i forbindelse med henholdsvis levering af emballage og aflevering af prøver i tidsrummet fra kl. 08.00 – 16.00 på de normale arbejdsdage
(fredag dog kun til kl. 15.30).
Normal leveringstid er 2 dage. Ved korte leveringstid opkræves en gebyr for særtransporten.
ALS | Eurofins | Agrolab/ Al-north |
---|---|---|
Der henvises til: | G30@eurofins.dk / 70 22 42 67 Emballageoversigt fremgår på et excelark på siden: | NB leveringstid 3 dage
Emballageoversigt fremgår af Agrolabs praktiske vejledning: |
Rekvirering af analyser:
udfasning af excel/papirrekvisitioner og standat-filer
pr. 1. januar 2024 kan der ikke længere bestilles prøver med excel/papirrekvisitioner. Alle rekvisitioner skal foregå med web-app kaldet ARA eller egen løsning der anvender de API til formålet. Standat-filer erstattes af direkte aflevering til regionens geogis-databaser. For mere info om ARA og alternativer hertil, se fællesregionen infoside på https://miljoe.atlassian.net/l/c/4cUv1b12
Analyserekvisition fra 1. januar 2024
fra 1. januar 2024
Fra 1. januar 2024: jf. vejledning i ARA https://miljoe.atlassian.net/wiki/x/AYDkh ellers risikere man at laboratoriet ikke kan udføre analysearbejdet.
For mere info om ARA, se fællesregionen infoside på https://miljoe.atlassian.net/l/c/4cUv1b12
Login til ARA:
ARA AnalyseRekvisitons AppMimo rekvisition
Mimo understøtter pt. ikke det nye system med Stanlab/ARA. Rekvisitioner må derfor ikke sendes fra Mimo til laboratoriet, men skal foregå via ARA.
Excel-rekvisition (UDGÅR pr 1. januar)
Dette afsnit om excel-rekvisitioner er kun gældende frem til 1. januar 2024
Vejledning til rekvisition
frem til 1. januar 2024
- HUSK altid at benytte den seneste excel-rekvisition fra laboratoriets hjemmeside(og for Agrolab den vedlagte), da de indeholder de seneste tilretninger.
- At navngivning af prøver og prøvesteder altid følger anvisningerne på Metodebeskrivelse - Navngivning af boringer og prøvetagningspunkter - Info Jordforurening - MIKI - RM-Miljø
- Det er vigtigt, at rekvisitionen udfyldes korrekt, jf vejledningen (https://miljoe.atlassian.net/wiki/x/GYA5BQ) ellers risikeres, at indlæsningen af resultaterne til GeoGIS giver problemer.
Vedrørende interne regionssager
For prøver der:
- udtages på sager der ikke føres af rådgiver, dvs når det håndteres internt i regionen (og som typisk prøvetages af regionen egne feltfolk) :
gælder:
Der skal altid angives følgende modtager på rekvisitionen:
jordforurening@ru.rm.dk
Derved sikres at analyseresultater og tilhørende standat fil journaliseres til sagen, og erindring omkring indlæsning af standat fil laves.
Links til rekvisitioner frem til 1. januar 2024:
ALS (alm analyser) | Eurofins | Al-North / Agrolab |
---|---|---|
alm analyser | alm analyser + stor pakke med pesticider i jord. | stor pesticidpakke vand |
Brug nedenstående excel ark: Hvis du udfylder i Excel, så brug dobbeltklik for at vælge felt, før du indtaster
|
Hasteanalyser/hasteprøver:
For pakkerne med "Hasteanalyse" er det muligt (mod et ekstra tillæg til prisen for "Hasteanalyse"), at få resultaterne leveret dagen efter prøvens afhentning inden hhv. kl. 12.00 (benævnt Hastetillæg 1) og inden kl. 9.00 (benævnt Hastetillæg 2), se nedenstående skema.
Pristillægget for hhv. "Hastetillæg 1" og "Hastetillæg 2" er ens (i kr.) uanset medie og uanset grundpris for hasteanalysen.
Bemærk at der ikke er mulighed for haste-analyser på de store pesticidpakker.
Analysekvalitet (detektionsgrænser, måleusikkerheder):
Bemærk at detektionsgrænser for poreluft og indeklima er angivet for definerede måleforhold. Måske kan der spares opsamlingstid ved visse undersøgelser?
Bestilling af prøveafhentning:
Laboratoriet skal på bestilling afhente prøver på alle årets Arbejdsdage. Regionen eller dennes rådgiver bestiller normal afhentning inden kl. 12.00 med afhentning senere samme dag. Prøver
kan normalt forventes at være klar til afhentning senest kl. 16. Der skal desuden efter særskilt aftale være mulighed for at få afhentet prøver uden for ovennævnte normale rammer mod et
tillæg for afhentning af prøver efter kl. 16.
Bestilling af prøveafhentning foretages ved:
ALS og Eurofins: Se kontaktoplysninger under afsnittet kontaktpersoner.
Agrolab/Al-North: brug følgende link: https://eway-server.net/ewayplus/?v=agrolab_cus_20106951@a00r
Vær obs på at der skal printes en label til der skal påsættes kassen.
Status på prøveafhentning kan ses via samme link. Man skal blot klikke videre på 'View history' i menuen til højre.
Ved spørgsmål kontakt kundeservice på 7877 5450, de kan også give status på prøveafhentning.
For yderligere vejledning om prøveafhentning og anden praktisk info om Agrolab/al-North - aftalen, se
Kontaktpersoner
ALS | Eurofins | Agrolab/Al-North |
---|---|---|
Der henvises til: | Kundeservice 7877 5450 |
Modtagelse af analyseresultater
udfasning af excel/papirrekvisitioner og standat-filer
pr. 1. januar 2024 udfases excel/papirrekvisitioner samt standat-filer helt. Rekvisitioner erstattes af web-app kaldet ARA og standat-filer erstattes af direkte aflevering til regionens geogis-databaser.
For mere info om ARA og alternativer hertil, se fællesregionen infoside på https://miljoe.atlassian.net/l/c/4cUv1b12
Laboratoriet afleverer data direkte til regionens GeoGIS database samt til den email der fremgår på ordreafgivelsen på rekvisitionen. Data afleveres som een email, med vedlagt analyserapport-pdf, excelark
Standat-filformat (UDGÅR for nye prøvetagninger pr. 1. januar 2024)
Laboratoriet leverer en standat filer på analyserne. Standatfilen indeholde strukturerede analysedata til indlæsning i GeoGIS. De leveres i samme mail som analyserapporten. Det er rådgivers ansvar (jf rammeaftalen Rammeaftalen for forureningsundersøgelser) at standatfiler indlæses korrekt til regionens GeoGIS database.
For særlige opgaver udført udenfor rammeaftalen kan der mellem rådgiver og region være aftalt at det er regionen der sørger for indlæsning af standatfiler. I så fald skal rådgiver sende laboratorieemails (pdf,excel og standat) til jordforurening@ru.rm.dk med tydelig mærkning med: "Ifølge aftale digitaliserer regionen vedlagte felt/laborariedata"
Fakturering:
Ved analyser rekvireret af Regionen direkte sendes fakturaen direkte til regionen. Ved analyser rekvireret af Regionens rådgivere skal fakturaen først godkendes ved rådgiver, og rådgivers godkendelse skal påføres fakturaen inden elektronisk afsendelse til Regionen.
Fakturaer skal sendes elektronisk til RM jordforurenings EAN-nummer (nummeret kan ikke vises her af sikkerhedshensyn, det er sendt pr. mail.)
Følgende skal tydelig fremgå af fakturaen: lokalitetsnummer, referencenummer, kontaktperson, lokalitetsnavn (kan være adresse), samt hvilke parametre der er analyseret og antal prøver.
Vedr. leveringstider og reduktion i pris ved for sen levering af resultater:
Hvis Laboratoriet ikke leverer rettidigt er der i kontrakten med laboratoriet defineret hvor meget vederlaget reduceres.